Svakodnevna prehrana u Dalmatinskoj zagori pedesetih godina 20. stoljeća - Bosanac, Vesna, inženjerka prehrambene tehnologije (Array, 2021)
Po uzoru na opisivanje tradicionalne prehrane u različitim dijelovima Hrvatske, u ovom će se radu prikazati prehrana žitelja Dalmatinske zagore 50-ih godina prošloga stoljeća. Analizirat će se učestalost konzumiranja pojedinih skupina namirnica te prehrambene navike ondašnjega stanovništva. Rad naglašava nutritivnu vrijednost neprerađenih namirnica i njihovu korist za zdravlje te ukazuje na važnost njihove što češće zastupljenosti u prehrani modernog čovjeka.