Svakodnevna prehrana u Dalmatinskoj zagori pedesetih godina 20. stoljeća - Bosanac, Vesna, inženjerka prehrambene tehnologije; Nanjara, Ljiljana (2021)
Po uzoru na opisivanje tradicionalne prehrane u različitim dijelovima Hrvatske, u ovom će se radu prikazati prehrana žitelja Dalmatinske zagore 50-ih godina prošloga stoljeća. Analizirat će se učestalost konzumiranja pojedinih skupina namirnica te prehrambene navike ondašnjega stanovništva. Rad naglašava nutritivnu vrijednost neprerađenih namirnica i njihovu korist za zdravlje te ukazuje na važnost njihove što češće zastupljenosti u prehrani modernog čovjeka.
Bilješka uz tekst.
Bibliografija i izvori: str. 89-91.
Sažetak.
Keywords: Selo -- Tradicijska prehrana -- Prehrambeni običaji -- Hranidbena vrijednost; 20. st; Dalmatinska zagora