Kultura haenyeo s otoka Jeju kao primjer očuvanja nematerijalne kulturne baštine u Republici Koreji na nacionalnoj i međunarodnoj razini - Dronjić, Matija (Array, 2021)
Autor predstavlja preliminarne rezultate istraživanja provedenoga tijekom petomjesečnoga studijskog boravka u Korejskom nacionalnom etnografskom muzeju 2017. godine u sklopu međunarodnoga programa profesionalne razmjene Inicijativa za kulturno partnerstvo (CPI) Ministarstva kulture, sporta i turizma Republike Koreje te dopunskoga istraživanja provedenoga samostalno tijekom 2019. godini, čiji je cilj bio proučiti korejski sustav očuvanja nematerijalne kulturne baštine i njegove efekte na vrlo specifičnom fenomenu nematerijalne kulturne baštine – tzv. kulturi haenyeo s otoka Jeju, tj. kulturi roniteljica s otoka Jeju – uvrštenom na UNESCO-ovu Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva 2016. godine i korejsku Nacionalnu listu nematerijalne kulturne baštine godinu dana poslije.