O održivosti semantičkog poimanja presupozicija - Palašić, Nikolina (Array, 2021)
U radu je riječ o presupozicijama i njihovim temeljnim karakteristikama te o još uvijek neriješenom pitanju jesu li one semantički ili pragmalingvistički fenomen. Poseban se naglasak pritom stavlja na povezanost presupozicija i pojedinih leksičkih elemenata te sintaktičkih struktura, pri čemu se propituje uvjerenje da je moguće kakvu određenu presupoziciju uvijek vezati uz točno određeni leksičko-sintaktički element, odnosno propituje se mišljenje da postoje takozvani garanti presupozicija. Osim toga u radu se raspravlja o posve konkretnom problemu projekcije presupozicija, odnosno njihova prijenosa iz surečenice u složenu rečenicu u koju je ta surečenica uključena.