Fizikalno-kemijska analiza vina sorte Rajnski rizling proizvedenog u vinogorju Plešivica-Okić - Petravić, Vlatka (Array, 2021)
Analizirani uzorci vina sorte Rajnski rizling iz vinogorja Plešivica-Okić proizvedeni su tijekom tri uzastopne godine (2009., 2010. i 2011.) na jednom obiteljskom gospodarstvu. Koncentracije alkohola, ukupnih i hlapljivih kiselina, ukupnog SO2 , glicerola i reducirajučih šećera u analiziranim vinima u skladu su sa zakonskim propisima. Uočen je izražen utjecaj klimatskih uvjeta na kemijski sastav analiziranih vina.