Pametna poljoprivreda na primjeru silažnog kombajna John Deere 8500i - Poje, Tomaž (Array, 2021)
Samohodni silažni kombajni sve više se upotrebljavaju kod sjeckanja različitih usjeva za silažu. Opći trend je izrada silažnih kombajna jače snage motora uz povećanje učinkovitosti. Na primjeru John Deere 8500i prikazana su neka rješenja za preciznu poljoprivredu. Ugrađeni NIR analizator omogućuje određivanje suhe tvari i druge analize u krmi. Na osnovi suhe tvari u krmi automatski se nastavlja duljina sječke. Izravno u kombajnu ili na daljinu mogu se pratiti radni parametri kombajna i sjeckane krme. Na računalu se dobije potpuna analiza rada.