Specifičnosti proizvodnje mandarina u južnoj Hercegovini - Rotim, Nino (Array, 2021)
Zahvaljujući klimatskim i zemljopisnim karakteristikama južna područja Hercegovine pogodna su za uzgoj agruma. Najzastupljenija je mandarina koja se prvenstveno uzgaja na okućnicama u vidu manje ili veće skupine pojedinačnih stabala. Većih komercijalnih nasada agruma nema jer su voćari tradicionalno orijentirani drugim mediteranskim voćnim vrstama. Rasadničarska proizvodnja osigurava zdrav sadni materijal te se u Hercegovini proizvode sadnice svih vrsta agruma. U radu su prikazane najzastupljenije sorte mandarina na području Hercegovine: Zorica rana, Chahara, Ichumare, Okitsu, Kuno, Seto, Kawano Wase, Saigon, Klementina i Curafora Segentrange.