Bijela trulež na uljaricama - Ereš, Helena (Array, 2021)
Vrsta Sclerotinia sclerotiorum (Lib.) De Bary najznačajniji je patogen koji uzrokuje značajne štete na uljaricama (suncokret, soja i uljana repica) širom svijeta. U područjima s vlažnijom i hladnijom klimom može doći do velikih ekonomskih gubitaka. Karakteristični simptomi su bijele prevlake micelija na zaraženim dijelovima biljaka i pojava sklerocija. Budući da efikasnih mjera zaštite nema, nužno je provoditi agrotehničke mjere suzbijanja.