Zaštita i odgovornost za štetu od mobinga na radu i u vezi s radom - Perkušić, Trpimir (Array, 2021)
Zakonska normativa u hrvatskom pravu nedorečena je i po osnovi jasnoga pojmovnog određenja i zaštite od psihičkog zlostavljanja / ponižavanja, maltretiranja / radnika na radnom mjestu koje pravna doktrina i sudska praksa naziva mobingom i po osnovi odgovornosti za štete koje su nastale na radu i u vezi s radom. U radu se stoga ovi pravni odnosi analiziraju u kontekstu šire normative koja se na njih može primijeniti, te tako odgovoriti na otvorena pitanja u pravnoj doktrini i sudskoj praksi. Ujedno se prema rezultatima provedene analize sagledavaju de lege ferenda moguća rješenja.