Dostava u zemljišnoknjižnom postupku - Bulka, Zinka (Array, 2021)
U radu se daje prikaz odredbi Zakona o zemljišnim knjigama koje uređuju dostavu pismena u navedenom postupku. Ukazuje se na posebnost zemljišnoknjižnoga postupka jer se provedba upisa obavlja prije pravomoćnosti rješenja o upisu pa i prije njegove dostave strankama. Pažnja je posvećena dostavi odluka (rješenje) u zemljišnoknjižnom postupku, dostavi poziva i ostalih pismena te na manjkavosti Zakona u tom dijelu. Upozoreno je na novine koje donosi elektronička dostava te posebno na pravne posljedice uredne/neuredne dostave. Posebna je pažnja dana dostavi izvan Republike Hrvatske i to s naglaskom na dostavu u države članice Europske unije, ali i na dostavu u ostale države, posebno susjedne. S obzirom na aktualnost Brexita upozoreno je i na koji način će se vršiti dostava u Ujedinjeno Kraljevstvo.