Sumarni inventar fonda Narodni odbor općine Barban 1952. - 1955. - Hrelja, Hendi (Array, 2021)
Narodni odbor općine Barban počinje djelovati 1952. godine prestankom rada Mjesnoga narodnog odbora Barban čije područje prelazi pod njegovu nadležnost, zajedno s mjestima Hreljići i Manjadvorci, koji su dotad pripadali pod nadležnost Mjesnoga narodnog odbora Rakalj (1947. – 1952.). S radom prestaje 1955. godine kada područje njegove nadležnosti prelazi pod novoosnovani Narodni odbor općine Vodnjan (1955. – 1960.).Kao upravno tijelo lokalne nadležnosti obavljao je poslove iz komunalnoga, gospodarskog, socijalnog i kulturno-prosvjetnog područja značajne za razvoj i djelovanje općine. Svoje je poslove obavljao putem svojih savjeta te sjednica koje su se sazivale najmanje jednom mjesečno. Gradivo je Skupština općine Pula predala u Arhiv u više navrata 1970., 1971. i 1991. godine zajedno s gradivom povezanih stvaratelja. Sređivanje je obavljeno 2014., a sumarni je inventar izrađen u lipnju iste godine. Struktura fonda u osnovnim je crtama formirana sukladno odredbama iz Naredbe o planu jedinstvenih arhivskih znakova za sve organe uprave na teritoriju Narodne Republike Hrvatske (NN 7/58) iz 1958. godine te se sastoji od jedanaest osnovnih cjelina (serija): "Uredske evidencije", "Opći poslovi", "Rad i radni odnosi", "Unutrašnji poslovi", "Privreda", "Financije", "Imovinsko-pravni poslovi", "Zdravstvo i socijalna zaštita", "Prosvjeta i kultura", "Pravosuđe" i "Narodna obrana". Najveći dio gradiva fonda pripada privredi, odnosno komunalnim poslovima. Sačuvani su brojni spisi u svezi s adaptacijom i podizanjem objekata te spisi iz područja poljoprivrede i šumarstva jer su te privredne grane bile najzastupljenije.