Školovanje konjskih vidara, kuršmida i veterinara na Veterinarskom fakultetu u Beču i drugim gradovima u današnjoj Austriji - Džaja, Petar, veterinar (Array, 2021)
U radu je prikazan razvoj veterinarskog školstva s posebnim osvrtom na današnji Veterinarski fakultet u Beču, jer je nekada većina naših veterinara najčešće završavala fakultete u Beču, Budimpešti, Pragu, Lavovu i Italiji. Studij raznih oblika veterinarstva u liječnika i kirurga odvijao se na 4 načina u obliku: kraćih tečajeva iz veterinarstva, redovitog studija "veterinarstvo," poslijediplomskog studija odabranih liječnika i kirurga te posebnog oblika poslijediplomskog studija za medicinare i kirurge. U Bečkom veterinarskom zavodu bile su sljedeće kategorije učenika: obični kovači, poljodjelci, pastiri, lovci i ovčari, časnici, budući okružni liječnici i okružni ranarnici, slušači za pregled mesa i stoke, kuršmidi i pravi veterinari. Burnu povijest razvitka i preobrazbi Veterinarskog fakulteta u Beču prikazana je kroz nekoliko faza do današnjeg dana i to od: 1766.-1777. g., 1777.- 1795. g., 1795.-1808. g., 1808.-1812. g., 1812.- 1850. g., 1850.-1896. g., 1897.-1905. g., 1905.- 1919. g. i od 1912.-1976. g. do danas.