Neke povijesne crtice o potkivanju konja i osnutak Zemaljske potkivačke škole u Zagrebu - Džaja, Petar, veterinar (Array, 2020)
Prikazan je kratak povijesni prikaz potkivanja konja kroz povijest te njegovo značenje za potkovanu životinju. U radu je prikazan pokušaj i sam osnutak Zemaljske potkivačke škole u Zagrebu 1885. g. te njene lokacije kao i način upravljanja školom, njeni nastavnici i program rada. Prije osnutka škole Hrvati su pohađali nastavu iz ovog "zanata" u danas susjednim državama. U daljem tekstu prikazani su akti Vlade koji reguliraju rad ove škole kao i novinska izvješća o gradnji zgrada u Savskoj cesti. Iako je škola uzimala mnoge stvari iz starije Potkivačke škole iz Ljubljane (1850.) čiji su pitomci nakon završene škole pregledavali stoku za klanje dok zagrebački đaci Potkivačke škole nikada nisu dobili odobrenje u tom pogledu. Josip Ubl je još 1870. g. napisao knjigu "Kopitoznanstvo i potkivanje."