Papinski primat i njegovo služenje jedinstvu kršćana : uz 25. obljetnicu enciklike Ut unum sint - Modrić, Alan (Array, 2021)
U radu je pokazano koliko je prva papinska enciklika o ekumenizmu Ut unum sint, a posebice tema papinskoga primata koju dodiruje ista, važna i danas, 25 godina poslije njezina objavljivanja. Analizirana je sama enciklika, a potom su prikazani različiti dokumenti, rasprave i inicijative koji u enciklici nalaze nadahnuće i poticaj te koji nastoje doprinijeti i pomoći papinskomu primatu kako bi on i danas bio sredstvo ostvarivanja priželjkivanoga jedinstva unutar Katoličke crkve, ali i između svih kršćana.