II. kongres sindikata tekstilaca Jugoslavije ([s. n.], 1949)
U središnjem dijelu plakata ilustrirani prikaz tkanine, pribora za tkanje, u drugom planu tvornički dimnjaci. Naslov je istaknut veličinom slova, raspoređen u četiri reda, uz donji rub plakata