Živel II kongres sindikata železniških delavcev in nameščencev Jugoslavije : Zagreb, 13-15 III 1949. - Nikolić, Đ (Sindikat željezničara, 1949)
Naslov u nekoliko redaka smješten je uz gornji rub plakata. U donjoj polovici dvije vlačne kompozicija prikazane u perspektivi. U podlozi plakata grb sindikata želejzničara