Potres u Đakovštini 1964. godine – stradanje i tijek obnove katedrale svetoga Petra u Đakovu : The Earthquake in the Đakovo Region in 1964: The Damaging and Reconstruction of the Cathedral of St Peter in Đakovo - Josipović Batorek, Slađana (Array, 2021)
U radu se na temelju dostupnoga arhivskoga gradiva i onodobnoga tiska govori o posljedicama potresa koji je 1964. pogodio Slavoniju i prouzročio veliku materijalnu štetu. U uvodnom dijelu daje se kratki prikaz štete nastale na području kotara Osijek, tj. općine Đakovo, te osnovni podaci o štetama na vjerskim objektima. Središnji dio rada posvećen je analizi posljedica potresa i procesu obnove katedrale svetoga Petra u Đakovu, koja je tek bila započela s popravljanjem oštećenja nastalih još u Drugom svjetskom ratu. Glavnu riječ tijekom obnove imao je Stolni kaptol i u tu svrhu osnovan Odbor za obnovu katedrale, ali i tadašnji biskup Stjepan Bäuerlein, koji je brojnim predstavkama upućenim državnim vlastima nastojao ishoditi novčanu pomoć za potrebe obnove. U tom je smislu cijeli proces obnove katedrale zanimljivo pratiti i u kontekstu odnosa između Katoličke crkve u Jugoslaviji i komunističkih vlasti, koji su šezdesetih godina bili u znaku popuštanja napetosti.