Mirko Buić (1894. – 1967.): biografska skica splitskoga gradonačelnika i bana Primorske banovine : Mirko Buić (1894–1967): A Biographical Sketch of a Split Mayor and a ban of the Littoral Banovina - Čipčić, Marijan (Array, 2021)
Ovaj rad na temelju neobjavljenih izvora, periodike, tiskane građe te referentne literature donosi rekonstrukciju dijela biografije Mirka Buića, pravnika, poduzetnika, publicista te visokoga lokalnog i državnog dužnosnika za vrijeme Kraljevine Jugoslavije. U profesionalnom smislu najdublji je trag ostavio u Trgovačko-obrtničkoj komori u Splitu, u kojoj je djelovao kao tajnik od kraja 1924. pa sve do sredine 1938. godine. Pred kraj međuratnoga razdoblja (1938. – 1939.) Buić je obnašao dužnosti splitskoga gradonačelnika, ministra tjelesnoga odgoja Kraljevine Jugoslavije te bana Primorske banovine. Njegova politička orijentacija bila je unitarno jugoslavenska i prorojalistička premda nije aktivno sudjelovao u stranačkom životu međuratnoga Splita. Buić je ostavio važan trag u splitskom sokolskom društvu, u kojem je imao rukovodeću ulogu između svjetskih ratova.