Iseljenička služba Hrvatske u Jugoslaviji i kulturno djelovanje prema iseljeništvu – 1960-e i 1970-e : hrvatski glazbenici u inozemstvu = The Emigration Service of Croatia in Yugoslavia and its Cultural Activities towards the Emigration in the 1960s and 1970s : Croatian Musicians Abroad - Šarić, Tatjana (Array, 2021)
U radu se na temelju izvornoga arhivskoga gradiva istražuje jedan aspekt kulturne politike Jugoslavije i Hrvatske prema iseljeništvu – gostovanja glazbenih umjetnika i kulturno-umjetničkih društava u zemljama iseljavanja 60-ih i 70-ih godina XX. stoljeća. U kratkom prikazu iseljeničke službe na saveznoj i republičkoj razini daje se uvid u njezinu ulogu u formiranju i realiziranju te nadzor nad tim dijelom kulturne politike. Nastojanje Jugoslavije da ostvari organizacijski i ideološki nadzor nad tim aktivnostima dodatno je ilustriran primjerima dvojice hrvatskih popularnih pjevača – Ive Robića i Vice Vukova.