Prilozi k historiji književnosti naroda hrvatskoga i srbskoga - Jagić, Vatroslav ([s. n.], 1868)
O moralno-vjerskom djelu "Cvijet kreposti" i o Posilovićevoj obradbi toga djela, o apokrifnim pripovijetkama o smrti, o legendi iz djela sv. Tome, o legendama o Avramu, o krsnom drvetu, o Adamovoj glavi, o oranju i bratimstvu Isusa s Probom, o tom kako zapopiše Isusa, o Adamu, o izvorima nekih zagonetaka i priča, o pohodu djevice Marije u pakao, o trojanskom ratu, o mudrom Akiru, sve to na temelju dvaju rukopisa, jednoga iz Knjižnice Ivana Kukuljevića, pisanog bosančicom iz 1520. i drugog glagoljskog, pisanog 1468.