Graditeljstvo u Hrvatskoj : arhitektura i urbanizam - Mohorovičić, Andre (Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Školska knjiga, 1992)
Sadržaj: 1. Evropsko arhitektonsko stvaralaštvo kao okvir graditeljstvu u Hrvatskoj ; 2. Pretpovijesno razdoblje ; 3. Grčka kolonizacija i rimsko osvajanje - utjecaj antičkog graditeljstva ; 4. Kasna antika - starokršćanski stil ; 5. Rani srednji vijek i seoba naroda ; 6. Starohrvatsko graditeljstvo ; 7. Romanika ; 8. Gotika ; 9. Renesansa ; 10. Barok ; 11. Arhitektura XIX. i XX. stoljeća ; 12. Evropske komponente graditeljstva u Hrvatskoj ; 13. Hrvatska - povijesni pregled gradnje urbanih cjelina i arhitektonskih objekata ; 14. Pretpovijesno razdoblje ; 15. Antika ; 16. Starokršćansko razdoblje ; 17. Starohrvatsko razdoblje ; 18. Srednji vijek - romanika i gotika ; 19. Turska osvajanja ; 20. Renesansa i barok ; 21. Arhitektonsko stvaralaštvo XIX. i XX. stoljeća