[ŠEZDESET PET] 65 godina Instituta za oceanografiju i ribarstvo u Splitu : monografija - Zore-Armanda, Mira (Institut za oceanografiju i ribarstvo, 1995)
1. Uvod ; 2. Oceanografija na istočnoj obali Jadrana prije osnivanja Instituta ; 3. Osnivanje instituta ; 4. Institut u pensionu Split ; 5. Izgradnja institutskih objekata ; 6. Institut u maloj zgradi naselja ; 7. Institut u glavnoj zgradi ; 8. Institut 60ih godina ; 9. Institut 70ih godina ; 10. Institut 80ih godina ; 11. Institut 90ih godina ; 12. Upravljanje Institutom ; 13. Organizacija znanstvenog rada ; 14. Laboratorij za fiziku mora ; 15. Laboratorij za kemiju mora ; 16. Laboratorij za geologiju mora ; 17. Laboratorij za fitoplankton ; 18. Laboratorij za zooplankton ; 19. Laboratorij za ihtioplankton ; 20. Laboratorij za mikrobiologiju ; 21. Laboratorij za fitobentos ; 22. Laboratorij za biokemiju ; 23. Laboratorij za ihtiopelagijal ; 24. Laboratorij za ultrazvučnu detekciju ; 25. Laboratorij za ihtiobentos i ribarstvo ; 26. Laboratorij za priobalni ribolov ; 26. Laboratorij za tehniku ribolova ; 27. Laboratorij za akvakulturu ; 28. Brodovi Instituta i terenski rad ; 29. Opremljenost instrumentarijem ; 30. Knjižnica ; 31. Izdavačka djelatnost ; 32. Knjižnica ; 33. Izdavačka djelatnost ; 34. Javni i pokusni akvarij ; 35. Mrijestilište ; 36. Meteorološko-oceanografska postaja ; 37. Suradnja s nacionalnim i gospodarskim organizacijama-projekti , 38. Suradnja s međunarodnim organizacijama i međunarodni projkekti ; 39. Proslave obljetnica Instituta ; 40. Nagrade znanstvenicima Instituta ; 41. Sudjelovanje suradnika Instituta na znanstvenim skupovima ; 42. Tečajevi iz oceanografije ; 43. Tečajevi za ribare ; 44. Poslijediplomski studij i studentske prakse ; 45. Specijalizacije u institutu ; 46. Ribarski obrazovni centar za zemlje u razvoju ; 47. Visokoškolska izobrazba ; 48. Pridružene ustanove ; 49. Posjete institutu