Teorijska mehanika - Janković, Zlatko (Sveučilište u Zagrebu, 1963)
Sadržaj: 1. Vektorski račun ; 2. Osnovi mehanike ; 3. Problemi gibanja jedne čestice ; 4. Osnovi mehanike sistema čestica ; 5. Mehanika krutog tijela ; 6. Analitička mehanika ; 7. Osnovi teorije elastičnosti ; 8. Osnovi teorije idealne tekućine