Magnetsko snimanje zvuka - Jelaković, Tihomil (Tehnička knjiga, 1968)
Sadržaj: 1. Kratka povijest magnetskog snimanja zvuka ; 2. Usporedba magnetskog snimanja zvuka ; 3. Iz osnova magnetotehnike ; 4. Princip magnetskog snimanja ; 5. Snimanje s istosmjernim predmagnetiziranjem ; 6. Snimanje s visokofrekventnim predmagnetiziranjem ; 7. Izobličenja kod snimanja s visokofrekventnim predmagnetiziranjem ; 8. Šumovi i frekvencije smetnji, kolebanja amplitude i frekvencije ; 9. Tonski nosači i norme ; 10. Magnetofonske glave ; 11. Prigušene karakteristike pojačala za snimanje i reprodukciju ; 12. Korekcioni sklopovi u pojačalu za snimanje i reprodukciju ; 13. Mehanički pogonski uređaj ; 14. Kopiranje ; 15. Mjerenja na magnetofonima ; 16. Primjena magnetskog snimanja