Toplina, termodinamika, energija : udžbenik fizike za studente Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu - Paić, Mladen, fizičar (Školska knjiga, 1994)
Sadržaj: 1. Osnovni pojmovi nauke o toplini ; 2. Kalorimetrija ; 3. Utjecaj temperature na tvari ; 4. Jednadžbe stanja plinova ; 5. Promjena entalpije sistema pri prijelazu faza ; 6. Širenje topline ; 7. Termodinamika