Predavanja iz optike - Paić, Mladen, fizičar (Sveučilište u Zagrebu, 1968)
Sadržaj: 1. O svjetlosti ; 2. Geometrijska optika ; 3. Fizička optika; 4. Difrakcija svjetlosti : 5. Nevidljivo elektromagnetsko zračenje : 6. Difrakcija X-zraka na kristalima ; 7. Polarizirana svjetlost