Predavanja iz optike - Paić, Mladen, fizičar (Zagreb : Sveučilište u Zagrebu, 1968)
Sadržaj: 1. O svjetlosti ; 2. Geometrijska optika ; 3. Fizička optika; 4. Difrakcija svjetlosti : 5. Nevidljivo elektromagnetsko zračenje : 6. Difrakcija X-zraka na kristalima ; 7. Polarizirana svjetlost
Keywords: Svjetlost; Optika; Geometrijska optika; Geometric optics; Fizička optika; Physical optics; Difrakcija svjetlosti; Diffraction of light; Polarizirana svjetlost; Polarized light