Makarske teme - Glavina, Frano (Gradska galerija Antuna Gojka, 2010)
Sadržaj: 1. Grb grada Makarske i Primorja ; 2. Najnovije “znanstveno” otkriće prof. Goldsteina: Srbe Neretvane 887. godine porazili su Mlečani - Slavi li naša mornarica blesavi datum 18. rujna 887. ; 3. Povijest zdravstvene kulture Makarske i njenog Primorja - uz Dodatak: Izadnji dnevi onizih koji su u Makarskoj priminuli u vrime čemernoga biča od kuge koja se pojavila dne 17. svibnja 1815. ; 4. Gradnja dvorišnog trijema Franjevačkog samostana u Makarskoj ; 5. Viteška natjecanja Makarana ; 6. Kulturno- politička strujanja u Makarskoj i njenom Primorju u 19. stoljeću ; 7. Pisma o junaštvu Špira Muzivira i njegove čete u gradu Pazaru 1882. - najpopularnija pjesma Mihovila Pavlinovića ; 8. Makarska u Ljubićevo doba ; 9. Streljačka četa Mihovila Pavlinovića osnovana u Podgori 1873. - uz Dodatak: Ustav Družtva Streljačke čete Makarsko-Primorske ; 10. Pučko školstvo u Makarskoj ; 11. Političko ozračje Kačićeve svečanosti u Makarskoj 1890. ; 12. Veze Makarske i Primorja s Trpnjem ; 13. Prilozi za povijest nogometnog kluba “Zmaj” ; 14. Grad Makarska ; 15. Općina Baška Voda ; 16. U slavu starcu Milovanu ; 17. Andrija Babić ; 18. Petar Andrijašević.