Dinamička meteorologija : uvod u opću cirkulaciju atmosfere - Šinik, Nadežda (Školska knjiga, 2008)
Sadržaj: 1. Kvazigeostrofički procesi ; 2. Dinamički modeli atmosfere ; 3. Hidrodinamička nestabilnost atmosferskih makroprocesa ; 4. Energetika opće cirkulacije atmosfere ; 5. Planetarni procesi