Šume, tla i vode - neprocjenjiva prirodna bogatstva Hrvatske : okrugli stol : zbornik radova - Matić, Slavko, inženjer šumarstva; Tomić, Franjo, svećenik; Anić, Igor (Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, 2012)
Sadržaj: 1. Šuma i čovjek - trajna i korisna veza u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti ; 2. Raznolikost i prirodnost šuma u Hrvatskoj ; 3. Tla Hrvatske - temelj održivog razvoja ; 4. Protuerozijska uloga šuma hrvatskoga Sredozemlja ; 5. Značenje i raspoloživost vode te gospodarenje vodom u poljoprivredi ; 6. Hrvatske podzemne vode ; 7. Voda i poljoprivreda