Predavanja iz uvoda u nauku o atomima : I. dio - Paić, Mladen, fizičar (Sveučilište u Zagrebu, 1966)
Sadržaj: 1. Materija je sastavljena od atoma ; 2. Elektron ; 3. Snopovi iona ; 4. Elektroni su sastavni dio atoma ; 5. Izotopija ; 6. Nuklearna struktura atoma ; 7. Fotoni , 8. Valna svojstva materijalnih čestica ; 9. Relacije neodređenosti , 10. Atomski spektri i BOHROV model atoma