Uvod u električna i magnetska svojstva materijala - Knapp, Vladimir (Školska knjiga, 1990)
Sadržaj: 1. Osnove kvantne fizike ; 2. Primjene valne jednadžbe ; 3. Vezanje atoma u molekule i kristale ; 4. Statističke raspodjele ; 5. Toplinska svojstva materijala ; 6. Gibanje elektrona u kristalnoj rešeci ; 7. Supravodljivost ; 8. Dielektrična svojstva materijala ; 9. Magnetska svojstva materijala