Oblaci - Grbec, Branka (Institut za oceanografiju i ribarstvo, 2015)
Sadržaj: 1. Nastajanje i klasifikacija oblaka ; 2. O oblacima ; 3. Nastajanje oblaka ; 4. Naoblaka ; 5. Klasifikacija oblaka ; 6. Orografski oblaci ; 7. Mamatus oblaci ; 8. Polarni stratosferski oblaci ; 9. Atlas oblaka