Ugledni hrvatski znanstvenici u svijetu : treći dio - Herak, Janko (Zagreb : Hrvatskoameričko društvo, 2005)
Sadržaj: 1. Krešimir Krnjević - ugledni neuroznanstvenik ; 2. Mirjana Randić ; 3. Stevo Julius - od partizanskog kurira do istaknutog znanstvenika ; 4. Hedvig Hricak - predstojnica u Memorial Sloan Kettering centru za rak i profesorica na Sveučilištu Cornell ; 5. Stanimir Vuk-Pavlović - od biofizike do biomedicine ; 6. Predrag Cvitanović - čovjek koji razumije kaos ; 7. Branko Ladanyi - stručnjak za gradnju na Arktiku ; 8. Nikola Tesla - u procjepu između genijalnosti i poslovnosti ; 9. Leopolod Ružička - prvi Hrvat dobitnik Nobelove nagrade ; 10. Vladimir Prelog - nobelovac, učitelj generacija hrvatskih organskih kemičara
Sadržaj je na hrvatskom i engleskom jeziku
Bibliografija na kraju svakog poglavlja
Keywords: Krešimir Krnjević; Mirjana Randić; Stevo Julius; Hedvig Hricak; Stanimir Vuk-Pavlović; Predrag Cvitanović; Branko Ladanyi; Nikola Tesla; Leopolod Ružička; Vladimir Prelog