Pravna zaštita zraka - Barbić, Jakša (Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Znanstveno vijeće za državnu upravu, pravosuđe i vladavinu prava, 2017)
Sadržaj: 1. Onečišćenje zraka i utjecaj na ljudsko zdravlje (Gordana Pehnec) ; 2. Povijest pravnog uređenja zaštite zraka od onečišćenja u hrvatskom pravu (Dragan Medvedović) ; 3. Pravna zaštita kvalitete zraka u europskom i hrvatskom pravu (Lana Ofak); 4. Pravno uređenje klimatskih promejan u međunarodnom i europskom pravu (Melita Carević)