Potresi : uzroci nastanka i posljedice : s posebnim osvrtom na Hrvatsku i susjedna područja - Oluić, Marinko (Prosvjeta, 2015)
Sadržaj: 1. Građa i sastav Zemlje te utjecaji na potrese ; 2. Potresi u Hrvatskoj i susjednim područjima ; 3. Posljedice izazvane potresima i mjere zaštite