Effect of extrusion on the phenolic composition and antioxidant activity of dry beans of Phaseolus vulgaris L.

The phenolic composition of dry beans and extrudates was investigated to evaluate the effect of extrusion process on their antioxidant activity. Myricetin, quercetin, kaempferol, cyanidin, chlorogenic acid, caffeic acid, ferulic acid and p-coumaric acid were identified in raw and processed bean seed...

Full description

Permalink: http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000693525
Matična publikacija: Food technology and biotechnology
45 (2007), 2 ; str. 139-146
Glavni autor: Korus, Jaroslaw (-)
Ostali autori: Gumul, Dorota (-), Czechowska, Kamila
Vrsta građe: Članak
Jezik: eng
Predmet:
Online pristup: Digitalni arhiv mrežnih publikacija

Održavanje sustava u tijeku

Sustav je trenutačno nedostupan zbog održavanja.

Zapisi o posjedovanju i primjercima trenutačno nisu dostupni. Za više informacija kontaktirajte osoblje knjižnice ili pošaljite upit administratoru:

informacijski.centar@nsk.hr

Internet

Digitalni arhiv mrežnih publikacija