Jestiva ambalaža u prehrambenoj industriji
Jestivi filmovi nalaze se u uporabi već niz godina (želatina, kapsule, ovitci za kobasice, prevlake od čokolade, šećera i od voska). Od suvremenih zaštitnih fi lmova zahtijeva se: (i) dobra barijera prema vlazi; (ii) dobra barijera na kisik; i (iii) dobra mehanička i organoleptička svojstva. Aditivi...
Permalink: | http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000759398/Details |
---|---|
Matična publikacija: |
Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam 4 (2009), 1/2 ; str. 23-31 |
Glavni autor: | Galić, Kata (-) |
Vrsta građe: | Članak |
Jezik: | hrv |
Predmet: | |
Online pristup: |
Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam |
LEADER | 01469caa a2200289 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | NSK01000759398 | ||
003 | HR-ZaNSK | ||
005 | 20130214124154.0 | ||
007 | ta | ||
008 | 110222s2009 ci | |||| ||hrv | ||
035 | |a (HR-ZaNSK)000759398 | ||
040 | |a HR-ZaNSK |b hrv |c HR-ZaNSK |e ppiak | ||
041 | 0 | |a hrv |b eng | |
042 | |a croatica | ||
044 | |a ci |c hr | ||
080 | |a 664 |2 MRF 1998. | ||
100 | 1 | |a Galić, Kata | |
245 | 1 | 0 | |a Jestiva ambalaža u prehrambenoj industriji / |c Kata Galić. |
300 | |b Ilustr. | ||
504 | |a Bibliografija: 19 jed. | ||
504 | |a Summary | ||
520 | |a Jestivi filmovi nalaze se u uporabi već niz godina (želatina, kapsule, ovitci za kobasice, prevlake od čokolade, šećera i od voska). Od suvremenih zaštitnih fi lmova zahtijeva se: (i) dobra barijera prema vlazi; (ii) dobra barijera na kisik; i (iii) dobra mehanička i organoleptička svojstva. Aditivi hrane poput antimikotičnih tvari ili antioksidansi također se mogu dodati u jestive filmove u cilju poboljšanja njihovih zaštitnih svojstava koji ipak imaju slabija svojstva u odnosu na nejestive materijale | ||
653 | 0 | |a Jestiva ambalaža |a Jestivi zaštitni filmovi | |
773 | 0 | |t Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam |x 1847-3423 |g 4 (2009), 1/2 ; str. 23-31 | |
981 | |b B15/09 |p CRO | ||
998 | |a aneo110222 |c vol1o130214 | ||
856 | 4 | 2 | |u http://hrcak.srce.hr/hcptbn |y Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam |