Jestiva ambalaža u prehrambenoj industriji

Jestivi filmovi nalaze se u uporabi već niz godina (želatina, kapsule, ovitci za kobasice, prevlake od čokolade, šećera i od voska). Od suvremenih zaštitnih fi lmova zahtijeva se: (i) dobra barijera prema vlazi; (ii) dobra barijera na kisik; i (iii) dobra mehanička i organoleptička svojstva. Aditivi...

Full description

Permalink: http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000759398/Details
Matična publikacija: Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam
4 (2009), 1/2 ; str. 23-31
Glavni autor: Galić, Kata (-)
Vrsta građe: Članak
Jezik: hrv
Predmet:
Online pristup: Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam
LEADER 01469caa a2200289 i 4500
001 NSK01000759398
003 HR-ZaNSK
005 20130214124154.0
007 ta
008 110222s2009 ci | |||| ||hrv
035 |a (HR-ZaNSK)000759398 
040 |a HR-ZaNSK  |b hrv  |c HR-ZaNSK  |e ppiak 
041 0 |a hrv  |b eng 
042 |a croatica 
044 |a ci  |c hr 
080 |a 664  |2 MRF 1998. 
100 1 |a Galić, Kata 
245 1 0 |a Jestiva ambalaža u prehrambenoj industriji /  |c Kata Galić. 
300 |b Ilustr. 
504 |a Bibliografija: 19 jed. 
504 |a Summary 
520 |a Jestivi filmovi nalaze se u uporabi već niz godina (želatina, kapsule, ovitci za kobasice, prevlake od čokolade, šećera i od voska). Od suvremenih zaštitnih fi lmova zahtijeva se: (i) dobra barijera prema vlazi; (ii) dobra barijera na kisik; i (iii) dobra mehanička i organoleptička svojstva. Aditivi hrane poput antimikotičnih tvari ili antioksidansi također se mogu dodati u jestive filmove u cilju poboljšanja njihovih zaštitnih svojstava koji ipak imaju slabija svojstva u odnosu na nejestive materijale 
653 0 |a Jestiva ambalaža  |a Jestivi zaštitni filmovi 
773 0 |t Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam  |x 1847-3423  |g 4 (2009), 1/2 ; str. 23-31 
981 |b B15/09  |p CRO 
998 |a aneo110222  |c vol1o130214 
856 4 2 |u http://hrcak.srce.hr/hcptbn  |y Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam