Investigation of lipase production by milk isolate Serratia rubidaea
Sažetak: U radu je istražena proizvodnja ekstracelularne lipaze pri submerznom uzgoju bakterije Serratia rubidaea, optimirana pokusima na tresilici. Za maksimalnu proizvodnju lipaze optimalna pH-vrijednost bila je 7-8, a optimalna temperatura 30-40 °C. Primjenom kazeina ((6,5±0,015) U/mL) i peptona...
Permalink: | http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000716110/Description |
---|---|
Matična publikacija: |
Food technology and biotechnology 46 (2008), 1 ; str. 60-65 |
Glavni autor: | Immanuel, Grasian (-) |
Ostali autori: | Esakkiraj, Palanichamy (-), Jebadhas, Austin, Iyapparaj, Palanisamy, Palavesam, Arunachalam |
Vrsta građe: | Članak |
Jezik: | eng |
Predmet: | |
Online pristup: |
Food technology and biotechnology |