Yeast tolerance to chromium depends on extracellular chromate reduction and Cr(III) chelation

Sažetak: U radu je ispitana osjetljivost kvasca Pichia guilliermondii ATTC 201911 (L2) na trovalentni i šesterovalentni krom. Utvrđeno je da je kvasac otporniji na trovalentni krom. Pri koncentraciji kromata od 2,0 mM opaženo je produljenje lag faze rasta, nakon koje je uslijedila aktivna faza proli...

Full description

Permalink: http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000717054
Matična publikacija: Food technology and biotechnology
46 (2008), 4 ; str. 419-426
Glavni autor: Ksheminska, Halyna P. (-)
Ostali autori: Fedorovych, Daria (-), Honchar, Taras, Ivash, Maria, Gonchar [?], Mykhailo V.
Vrsta građe: Članak
Jezik: eng
Predmet:
Online pristup: Food technology and biotechnology

Održavanje sustava u tijeku

Sustav je trenutačno nedostupan zbog održavanja.

Zapisi o posjedovanju i primjercima trenutačno nisu dostupni. Za više informacija kontaktirajte osoblje knjižnice ili pošaljite upit administratoru:

informacijski.centar@nsk.hr

Internet

Food technology and biotechnology