Mogućnosti prozvodnje i korištenja kobiljeg mlijeka
Najznačajnijim svojstvom kobiljeg mlijeka smatra se nizak udio mliječne masti, te izuzetno visok udio višestruko nezasićenih masnih kiselina (čak 28%) od kojih se sintetiziraju omega-6 i omega-3 masne kiseline čija je vrijednost nezamjenjiva za ljudski organizam. Mlijeko kobila ima pozitivan učinak...
Permalink: | http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000753975/Details |
---|---|
Matična publikacija: |
Krmiva 51 (2009), 6 ; str. 343-350 |
Glavni autor: | Avrelio, Dolores (-) |
Ostali autori: | Baban, Mirjana (-), Mijić, Pero, agronom, Antunović, Zvonko, Ernoić, Miljenko, Antunović, Boris |
Vrsta građe: | Članak |
Jezik: | hrv |
Predmet: | |
Online pristup: |
Krmiva |
LEADER | 01509caa a2200349 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | NSK01000753975 | ||
003 | HR-ZaNSK | ||
005 | 20160405160634.0 | ||
007 | ta | ||
008 | 110105s2009 ci ||| ||hrv | ||
035 | |a (HR-ZaNSK)000753975 | ||
040 | |a HR-ZaNSK |b hrv |c HR-ZaNSK |e ppiak | ||
041 | 0 | |a hrv |b eng | |
042 | |a croatica | ||
044 | |a ci |c hr | ||
080 | |a 636/637 |2 MRF 1998. | ||
100 | 1 | |a Avrelio, Dolores | |
245 | 1 | 0 | |a Mogućnosti prozvodnje i korištenja kobiljeg mlijeka / |c Dolores Avrelio, Mirjana Baban, Pero Mijić, Zvonko Antunović, Miljenko Ernoić, Boris Antunović. |
300 | |b Ilustr. | ||
504 | |a Bibliografija: 20 jed | ||
504 | |a Summary | ||
520 | |a Najznačajnijim svojstvom kobiljeg mlijeka smatra se nizak udio mliječne masti, te izuzetno visok udio višestruko nezasićenih masnih kiselina (čak 28%) od kojih se sintetiziraju omega-6 i omega-3 masne kiseline čija je vrijednost nezamjenjiva za ljudski organizam. Mlijeko kobila ima pozitivan učinak u ljudskoj prehrani jer zbog visoke razine sirutkinih proteina povećava opskrbu organizma esencijalnim aminokiselinama | ||
653 | 0 | |a Kobilje mlijeko |a Mlijeko u prahu |a Kumis | |
700 | 1 | |a Baban, Mirjana | |
700 | 1 | |a Mijić, Pero, |c agronom | |
700 | 1 | |a Antunović, Zvonko | |
700 | 1 | |a Ernoić, Miljenko | |
700 | 1 | |a Antunović, Boris | |
773 | 0 | |t Krmiva |x 0023-4850 |g 51 (2009), 6 ; str. 343-350 | |
981 | |b B12/09 |p CRO | ||
998 | |a luko110105 |c vol1o130226 | ||
856 | 4 | 2 | |u http://hrcak.srce.hr/krmiva |y Krmiva |