Mogućnosti prozvodnje i korištenja kobiljeg mlijeka

Najznačajnijim svojstvom kobiljeg mlijeka smatra se nizak udio mliječne masti, te izuzetno visok udio višestruko nezasićenih masnih kiselina (čak 28%) od kojih se sintetiziraju omega-6 i omega-3 masne kiseline čija je vrijednost nezamjenjiva za ljudski organizam. Mlijeko kobila ima pozitivan učinak...

Full description

Permalink: http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000753975/Details
Matična publikacija: Krmiva
51 (2009), 6 ; str. 343-350
Glavni autor: Avrelio, Dolores (-)
Ostali autori: Baban, Mirjana (-), Mijić, Pero, agronom, Antunović, Zvonko, Ernoić, Miljenko, Antunović, Boris
Vrsta građe: Članak
Jezik: hrv
Predmet:
Online pristup: Krmiva
LEADER 01509caa a2200349 i 4500
001 NSK01000753975
003 HR-ZaNSK
005 20160405160634.0
007 ta
008 110105s2009 ci ||| ||hrv
035 |a (HR-ZaNSK)000753975 
040 |a HR-ZaNSK  |b hrv  |c HR-ZaNSK  |e ppiak 
041 0 |a hrv  |b eng 
042 |a croatica 
044 |a ci  |c hr 
080 |a 636/637  |2 MRF 1998. 
100 1 |a Avrelio, Dolores 
245 1 0 |a Mogućnosti prozvodnje i korištenja kobiljeg mlijeka /  |c Dolores Avrelio, Mirjana Baban, Pero Mijić, Zvonko Antunović, Miljenko Ernoić, Boris Antunović. 
300 |b Ilustr. 
504 |a Bibliografija: 20 jed 
504 |a Summary 
520 |a Najznačajnijim svojstvom kobiljeg mlijeka smatra se nizak udio mliječne masti, te izuzetno visok udio višestruko nezasićenih masnih kiselina (čak 28%) od kojih se sintetiziraju omega-6 i omega-3 masne kiseline čija je vrijednost nezamjenjiva za ljudski organizam. Mlijeko kobila ima pozitivan učinak u ljudskoj prehrani jer zbog visoke razine sirutkinih proteina povećava opskrbu organizma esencijalnim aminokiselinama 
653 0 |a Kobilje mlijeko  |a Mlijeko u prahu  |a Kumis 
700 1 |a Baban, Mirjana 
700 1 |a Mijić, Pero,  |c agronom 
700 1 |a Antunović, Zvonko 
700 1 |a Ernoić, Miljenko 
700 1 |a Antunović, Boris 
773 0 |t Krmiva  |x 0023-4850  |g 51 (2009), 6 ; str. 343-350 
981 |b B12/09  |p CRO 
998 |a luko110105  |c vol1o130226 
856 4 2 |u http://hrcak.srce.hr/krmiva  |y Krmiva