Procjena ad libitum konzumacije i in vivo probavljivosti voluminozne krme NIR spektroskopijom
Cilj ovog rada je prikazati stanje spektroskopije u bliskom infracrvenom području (NIR spektroskopije) kao tehnologije za procjenu ad libitum konzumacije suhe tvari (ST) i organske tvari (OT) te in vivo probavljivosti ST, OT i OT u ST (Dvrijednosti) voluminozne krme. U usporedbi s provedbom skupih,...
Permalink: | http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01001079538 |
---|---|
Matična publikacija: |
Krmiva (Online) 61 (2019), 2 ; str. 65-74 |
Glavni autori: | Vranić, Marina (Author), Bošnjak, Krešimir, Glavanović, Siniša, Pintić Pukec, Nataša, Babić, Andreja, Vranić, Ivica |
Vrsta građe: | e-članak |
Jezik: | hrv |
Predmet: | |
Online pristup: |
https://doi.org/10.33128/k.61.2.3 Hrčak |