Utjecaj maceracije masulja na kakvoću vina
Vina Rajnskog rizlinga proizvedena standardnom tehnologijom za bijela vina te maceracijom masulja od 3 sata i maceracijom masulja od 6 sati analizirana su kako bi se utvrdile razlike u kemijskom sastavu i senzornim svojstvima. Kemijska analiza provedena je nakon fermentacije, a senzorno ocjenjivanje...
Permalink: | http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000732819/Details |
---|---|
Matična publikacija: |
Agronomski glasnik 71 (2009), 1 ; str. 63-72 |
Glavni autor: | Jakobović, Snježana (-) |
Ostali autori: | Jakobović, Mario (-), Zima, Dinko |
Vrsta građe: | Članak |
Jezik: | hrv |
Predmet: | |
Online pristup: |
Agronomski glasnik |
LEADER | 01728caa a2200313 ir4500 | ||
---|---|---|---|
001 | NSK01000732819 | ||
003 | HR-ZaNSK | ||
005 | 20120710094951.0 | ||
007 | ta | ||
008 | 100409s2009 ci ||| ||hrv | ||
035 | |9 (HR-ZaNSK)735436 | ||
035 | |a (HR-ZaNSK)000732819 | ||
040 | |a HR-ZaNSK |b hrv |c HR-ZaNSK |e ppiak | ||
041 | 0 | |a hrv |b eng | |
042 | |a croatica | ||
080 | |a 664 |2 MRF 1998. | ||
100 | 1 | |a Jakobović, Snježana | |
245 | 1 | 0 | |a Utjecaj maceracije masulja na kakvoću vina : |b Rajnski rizling / |c Snježana Jakobović, M. [Mario] Jakobović, D. [Dinko] Zima. |
300 | |b Ilustr. | ||
504 | |a Bibliografija: 16 jed | ||
504 | |a Abstract | ||
520 | |a Vina Rajnskog rizlinga proizvedena standardnom tehnologijom za bijela vina te maceracijom masulja od 3 sata i maceracijom masulja od 6 sati analizirana su kako bi se utvrdile razlike u kemijskom sastavu i senzornim svojstvima. Kemijska analiza provedena je nakon fermentacije, a senzorno ocjenjivanje 3 mjeseca nakon fermentacije. Vina dobivena maceracijom masulja od 3 sata senzorno su ocijenjena najbolje dok su vina dobivena maceracijom od 6 sati te standardnom tehnologijom bila slabije kakvoće. Po kemijskom sastavu vina dobivena maceracijom masulja nisu se međusobno razlikovala, dok su vina dobivena standardnim postupkom proizvodnje za bijela vina imala niži ukupni ekstrakt, pepeo, hlapivu kiselost i ukupne fenole | ||
653 | 0 | |a Rajnski rizling |a Maceracija | |
700 | 1 | |a Jakobović, Mario | |
700 | 1 | |a Zima, Dinko | |
773 | 0 | |t Agronomski glasnik |x 0002-1954 |g 71 (2009), 1 ; str. 63-72 |w nsk.(HR-ZaNSK)000005375 | |
981 | |b B01/09 |p CRO | ||
998 | |a ivao100409 |c đluo120710 | ||
856 | 4 | 2 | |u http://hrcak.srce.hr/agronomski-glasnik |y Agronomski glasnik |