Utjecaj maceracije masulja na kakvoću vina

Vina Rajnskog rizlinga proizvedena standardnom tehnologijom za bijela vina te maceracijom masulja od 3 sata i maceracijom masulja od 6 sati analizirana su kako bi se utvrdile razlike u kemijskom sastavu i senzornim svojstvima. Kemijska analiza provedena je nakon fermentacije, a senzorno ocjenjivanje...

Full description

Permalink: http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000732819/Details
Matična publikacija: Agronomski glasnik
71 (2009), 1 ; str. 63-72
Glavni autor: Jakobović, Snježana (-)
Ostali autori: Jakobović, Mario (-), Zima, Dinko
Vrsta građe: Članak
Jezik: hrv
Predmet:
Online pristup: Agronomski glasnik
LEADER 01728caa a2200313 ir4500
001 NSK01000732819
003 HR-ZaNSK
005 20120710094951.0
007 ta
008 100409s2009 ci ||| ||hrv
035 |9 (HR-ZaNSK)735436 
035 |a (HR-ZaNSK)000732819 
040 |a HR-ZaNSK  |b hrv  |c HR-ZaNSK  |e ppiak 
041 0 |a hrv  |b eng 
042 |a croatica 
080 |a 664  |2 MRF 1998. 
100 1 |a Jakobović, Snježana 
245 1 0 |a Utjecaj maceracije masulja na kakvoću vina :  |b Rajnski rizling /  |c Snježana Jakobović, M. [Mario] Jakobović, D. [Dinko] Zima. 
300 |b Ilustr. 
504 |a Bibliografija: 16 jed 
504 |a Abstract 
520 |a Vina Rajnskog rizlinga proizvedena standardnom tehnologijom za bijela vina te maceracijom masulja od 3 sata i maceracijom masulja od 6 sati analizirana su kako bi se utvrdile razlike u kemijskom sastavu i senzornim svojstvima. Kemijska analiza provedena je nakon fermentacije, a senzorno ocjenjivanje 3 mjeseca nakon fermentacije. Vina dobivena maceracijom masulja od 3 sata senzorno su ocijenjena najbolje dok su vina dobivena maceracijom od 6 sati te standardnom tehnologijom bila slabije kakvoće. Po kemijskom sastavu vina dobivena maceracijom masulja nisu se međusobno razlikovala, dok su vina dobivena standardnim postupkom proizvodnje za bijela vina imala niži ukupni ekstrakt, pepeo, hlapivu kiselost i ukupne fenole 
653 0 |a Rajnski rizling  |a Maceracija 
700 1 |a Jakobović, Mario 
700 1 |a Zima, Dinko 
773 0 |t Agronomski glasnik  |x 0002-1954  |g 71 (2009), 1 ; str. 63-72  |w nsk.(HR-ZaNSK)000005375 
981 |b B01/09  |p CRO 
998 |a ivao100409  |c đluo120710 
856 4 2 |u http://hrcak.srce.hr/agronomski-glasnik  |y Agronomski glasnik