Utjecaj dodatka aditiva na ad libitum konzumaciju, in vivo probavljivost i balans dušika silirane crvene djeteline

Cilj istraživanja bio je utvrditi utjecaj dodatka aditiva na ad libitum konzumaciju svježeg obroka i suhe tvari (ST), in vivo probavljivost ST, organske tvari (OT), OT u ST (D-vrijednost) i sirovih proteina (SP) silirane crvene djeteline, te balans dušika (N). Crvena djetelina je košena u fenološkoj...

Full description

Permalink: http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000742239/Details
Matična publikacija: Mljekarstvo
59 (2009), 2 ; str. 133-140
Glavni autor: Vranić, Marina (-)
Ostali autori: Knežević, Mladen, agronom (-), Bošnjak, Krešimir, Perčulija, Goran, Leto, Josip, Kutnjak, Hrvoje, Matić, Ivana, inženjerka agronomije
Vrsta građe: Članak
Jezik: hrv
Predmet:
Online pristup: Mljekarstvo
LEADER 01701caa a2200361 i 4500
001 NSK01000742239
003 HR-ZaNSK
005 20120829105117.0
007 ta
008 100527s2009 ci ||| ||hrv
035 |a (HR-ZaNSK)000742239 
040 |a HR-ZaNSK  |b hrv  |c HR-ZaNSK  |e ppiak 
041 0 |a hrv  |b eng 
042 |a croatica 
044 |a ci  |c hr 
080 |a 631/635  |2 MRF 1998. 
100 1 |a Vranić, Marina 
245 1 0 |a Utjecaj dodatka aditiva na ad libitum konzumaciju, in vivo probavljivost i balans dušika silirane crvene djeteline /  |c Marina Vranić, Mladen Knežević, Krešimir Bošnjak, Goran Perčulija, Josip Leto, Hrvoje Kutnjak, Ivana Matić. 
300 |b Ilustr. 
504 |a Bibliografija: 33 jed 
504 |a Summary 
520 |a Cilj istraživanja bio je utvrditi utjecaj dodatka aditiva na ad libitum konzumaciju svježeg obroka i suhe tvari (ST), in vivo probavljivost ST, organske tvari (OT), OT u ST (D-vrijednost) i sirovih proteina (SP) silirane crvene djeteline, te balans dušika (N). Crvena djetelina je košena u fenološkoj fazi cvatnje oko 60 % biljaka. Silirana je u bale ovijene plastičnom folijom bez dodatka aditiva ili s dodatkom biološkog aditiva u količini od 2 litre t-1 biljne mase 
653 0 |a Silaža crvene djeteline  |a Aditivi 
700 1 |a Knežević, Mladen,  |c agronom 
700 1 |a Bošnjak, Krešimir 
700 1 |a Perčulija, Goran 
700 1 |a Leto, Josip 
700 1 |a Kutnjak, Hrvoje 
700 1 |a Matić, Ivana,  |c inženjerka agronomije 
773 0 |t Mljekarstvo  |x 0026-704X  |g 59 (2009), 2 ; str. 133-140 
981 |b B07/09  |p CRO 
998 |a dalo100831  |c đluo120829 
856 4 2 |u http://hrcak.srce.hr/mljekarstvo  |y Mljekarstvo