Utjecaj dodatka aditiva na ad libitum konzumaciju, in vivo probavljivost i balans dušika silirane crvene djeteline
Cilj istraživanja bio je utvrditi utjecaj dodatka aditiva na ad libitum konzumaciju svježeg obroka i suhe tvari (ST), in vivo probavljivost ST, organske tvari (OT), OT u ST (D-vrijednost) i sirovih proteina (SP) silirane crvene djeteline, te balans dušika (N). Crvena djetelina je košena u fenološkoj...
Permalink: | http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000742239/Details |
---|---|
Matična publikacija: |
Mljekarstvo 59 (2009), 2 ; str. 133-140 |
Glavni autor: | Vranić, Marina (-) |
Ostali autori: | Knežević, Mladen, agronom (-), Bošnjak, Krešimir, Perčulija, Goran, Leto, Josip, Kutnjak, Hrvoje, Matić, Ivana, inženjerka agronomije |
Vrsta građe: | Članak |
Jezik: | hrv |
Predmet: | |
Online pristup: |
Mljekarstvo |
LEADER | 01701caa a2200361 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | NSK01000742239 | ||
003 | HR-ZaNSK | ||
005 | 20120829105117.0 | ||
007 | ta | ||
008 | 100527s2009 ci ||| ||hrv | ||
035 | |a (HR-ZaNSK)000742239 | ||
040 | |a HR-ZaNSK |b hrv |c HR-ZaNSK |e ppiak | ||
041 | 0 | |a hrv |b eng | |
042 | |a croatica | ||
044 | |a ci |c hr | ||
080 | |a 631/635 |2 MRF 1998. | ||
100 | 1 | |a Vranić, Marina | |
245 | 1 | 0 | |a Utjecaj dodatka aditiva na ad libitum konzumaciju, in vivo probavljivost i balans dušika silirane crvene djeteline / |c Marina Vranić, Mladen Knežević, Krešimir Bošnjak, Goran Perčulija, Josip Leto, Hrvoje Kutnjak, Ivana Matić. |
300 | |b Ilustr. | ||
504 | |a Bibliografija: 33 jed | ||
504 | |a Summary | ||
520 | |a Cilj istraživanja bio je utvrditi utjecaj dodatka aditiva na ad libitum konzumaciju svježeg obroka i suhe tvari (ST), in vivo probavljivost ST, organske tvari (OT), OT u ST (D-vrijednost) i sirovih proteina (SP) silirane crvene djeteline, te balans dušika (N). Crvena djetelina je košena u fenološkoj fazi cvatnje oko 60 % biljaka. Silirana je u bale ovijene plastičnom folijom bez dodatka aditiva ili s dodatkom biološkog aditiva u količini od 2 litre t-1 biljne mase | ||
653 | 0 | |a Silaža crvene djeteline |a Aditivi | |
700 | 1 | |a Knežević, Mladen, |c agronom | |
700 | 1 | |a Bošnjak, Krešimir | |
700 | 1 | |a Perčulija, Goran | |
700 | 1 | |a Leto, Josip | |
700 | 1 | |a Kutnjak, Hrvoje | |
700 | 1 | |a Matić, Ivana, |c inženjerka agronomije | |
773 | 0 | |t Mljekarstvo |x 0026-704X |g 59 (2009), 2 ; str. 133-140 | |
981 | |b B07/09 |p CRO | ||
998 | |a dalo100831 |c đluo120829 | ||
856 | 4 | 2 | |u http://hrcak.srce.hr/mljekarstvo |y Mljekarstvo |