Lipid peroxidation levels in soybean (Glycine max (L.) Merr.) seed parts as a consequence of imbibition stress

Intenzivne oborine i intenzivno usvajanje vode suhoga sjemena nakon sjetve u polju mogu rezultirati takozvanim imbibicijskim oštećenjem sjemena. U ovom istraživanju analiziran je intenzitet lipidne peroksidacije u sjemenjači, klici i kotiledonima sjemena tri sorte soje (Podravka 95, Tisa i Vita), na...

Full description

Permalink: http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000750248/Details
Matična publikacija: Poljoprivreda (Osijek)
15 (2009), 2 ; str. 32-37
Glavni autor: Lisjak, Miroslav (-)
Ostali autori: Wilson, Ian D. (-), Civale, Leon, Hancock, John T.
Vrsta građe: Članak
Jezik: eng
Predmet:
Online pristup: Poljoprivreda
LEADER 01444caa a2200313 i 4500
001 NSK01000750248
003 HR-ZaNSK
005 20130211122515.0
007 ta
008 101129s2009 ci ||| ||eng
035 |a (HR-ZaNSK)000750248 
040 |a HR-ZaNSK  |b hrv  |c HR-ZaNSK  |e ppiak 
041 0 |a eng  |b hrv 
042 |a croatica 
044 |a ci  |c hr 
080 |a 631/635  |2 MRF 1998. 
100 1 |a Lisjak, Miroslav 
245 1 0 |a Lipid peroxidation levels in soybean (Glycine max (L.) Merr.) seed parts as a consequence of imbibition stress /  |c Miroslav Lisjak, Ian D. Wilson, Leon Civale, John T. Hancock, Tihana Teklić,. 
300 |b Ilustr. 
504 |a Bibliografija: 16 jed 
520 |a Intenzivne oborine i intenzivno usvajanje vode suhoga sjemena nakon sjetve u polju mogu rezultirati takozvanim imbibicijskim oštećenjem sjemena. U ovom istraživanju analiziran je intenzitet lipidne peroksidacije u sjemenjači, klici i kotiledonima sjemena tri sorte soje (Podravka 95, Tisa i Vita), nakon 3, 6, 12 i 24 imbibicije u vodi pri 20oC 
653 0 |a Soja  |a Lipidna peroksidacija  |a Glycine max (L.) Merr.  |a Imbibicijsko oštećenje  |a Vigor sjemena 
700 1 |a Wilson, Ian D. 
700 1 |a Civale, Leon 
700 1 |a Hancock, John T. 
773 0 |t Poljoprivreda (Osijek)  |x 1330-7142  |g 15 (2009), 2 ; str. 32-37 
981 |b B11/09  |p CRO 
998 |a luko101129  |c vol1o130211 
856 4 2 |u http://hrcak.srce.hr/poljoprivreda  |y Poljoprivreda