Nutritivna i zdravstvena vrijednost fermentiranih mlijeka

U radu je prikazana nutritivna vrijednost fermentiranih mlijeka te njihov pozitivan učinak na zdravlje čovjeka što uključuje poboljšanje metabolizma laktoze, prevenciju i terapiju dijareje i urogenitalnih infekcija, prevenciju krvožilnih bolesti, osteoporoze i tumora te održavanje optimalne tjelesne...

Full description

Permalink: http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000759404/Details
Matična publikacija: Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam
4 (2009), 3/4 ; str. 85-91
Glavni autor: Tudor Kalit, Milna (-)
Ostali autori: Havranek, Jasmina (-)
Vrsta građe: Članak
Jezik: hrv
Predmet:
Online pristup: Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam
LEADER 01354caa a2200301 i 4500
001 NSK01000759404
003 HR-ZaNSK
005 20160407123753.0
007 ta
008 110222s2009 ci | |||| ||hrv
035 |a (HR-ZaNSK)000759404 
040 |a HR-ZaNSK  |b hrv  |c HR-ZaNSK  |e ppiak 
041 0 |a hrv  |b eng 
042 |a croatica 
044 |a ci  |c hr 
080 |a 664  |2 MRF 1998. 
100 1 |a Tudor Kalit, Milna 
245 1 0 |a Nutritivna i zdravstvena vrijednost fermentiranih mlijeka /  |c Milna Tudor, Jasmina Havranek. 
300 |b Ilustr. 
504 |a Bibliografija: str. 89-91 
504 |a Summary 
520 |a U radu je prikazana nutritivna vrijednost fermentiranih mlijeka te njihov pozitivan učinak na zdravlje čovjeka što uključuje poboljšanje metabolizma laktoze, prevenciju i terapiju dijareje i urogenitalnih infekcija, prevenciju krvožilnih bolesti, osteoporoze i tumora te održavanje optimalne tjelesne mase 
653 0 |a Fermentirano mlijeko  |a Nutritivna svojstva  |a Prevencija bolesti 
700 1 |a Havranek, Jasmina 
773 0 |t Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam  |x 1847-3423  |g 4 (2009), 3/4 ; str. 85-91 
981 |b B15/09  |p CRO 
998 |a aneo110222  |c vol1o130211 
856 4 2 |u http://hrcak.srce.hr/hcptbn  |y Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam