Analiza sadržaja soli u kruhu i pecivu nakon primjene novoga nacionalnog pravilnika o žitaricama i proizvodima od žitarica
Prekomjerni unos soli ključni je čimbenik u epidemiji prehipertenzije/hipertenzije. Hrvatska je 2014. objavila Strateški plan za smanjenje prekomjernog unosa kuhinjske soli u Republici Hrvatskoj 2014. – 2019. prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije te je preporučena količina soli 5 grama...
Permalink: | http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01001108057 |
---|---|
Matična publikacija: |
Journal of applied health sciences (Online) 6 (2020), 1 ; str. 117-127 |
Glavni autori: | Lasić, Dario (Author), Vujnović, Filip, Kuharić, Željka, Prskalo, Ivana, prehrambena tehnologinja, Benić, Marijan, Vasiljev, Vanja |
Vrsta građe: | e-članak |
Jezik: | hrv |
Predmet: | |
Online pristup: |
https://doi.org/10.24141/1/6/1/11 Journal of applied health sciences (Online) Hrčak |