Analiza sadržaja soli u kruhu i pecivu nakon primjene novoga nacionalnog pravilnika o žitaricama i proizvodima od žitarica

Prekomjerni unos soli ključni je čimbenik u epidemiji prehipertenzije/hipertenzije. Hrvatska je 2014. objavila Strateški plan za smanjenje prekomjernog unosa kuhinjske soli u Republici Hrvatskoj 2014. – 2019. prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije te je preporučena količina soli 5 grama...

Full description

Permalink: http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01001108057
Matična publikacija: Journal of applied health sciences (Online)
6 (2020), 1 ; str. 117-127
Glavni autori: Lasić, Dario (Author), Vujnović, Filip, Kuharić, Željka, Prskalo, Ivana, prehrambena tehnologinja, Benić, Marijan, Vasiljev, Vanja
Vrsta građe: e-članak
Jezik: hrv
Predmet:
Online pristup: https://doi.org/10.24141/1/6/1/11
Journal of applied health sciences (Online)
Hrčak