Kemijski i mineralni sastav plodova mirte (Myrtus communis L.)
Mirta (Myrtus communis L.) je tipična samonikla voćna vrsta mediteranske flore, čije plodove već stoljećima lokalno stanovništvo koristi u prehrani i narodnoj medicini. Plodovi mirte najčešće se koriste u prerađevinama, kao što su marmelade, džemovi, vina i likeri, a danas su takvi proizvodi i plodo...
Permalink: | http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01001137850 |
---|---|
Matična publikacija: |
Glasnik zaštite bilja (Online) 44 (2021), 3 ; str. 12-16 |
Glavni autori: | Duralija, Boris (Author), Lozica, Ela, Mikulec, Nataša, Maslov Bandić, Luna, Voća, Sandra |
Vrsta građe: | e-članak |
Jezik: | hrv |
Predmet: | |
Online pristup: |
https://doi.org/10.31727/gzb.44.3.2 Hrčak |