Changes in the fatty acid composition of brain and liver phospholipids from rats fed fat-free diet

Sažetak: Ovo je istraživanje provedeno da bi se utvrdio učinak nemasne dijete, deficitarne;;esencijalnim masnim kiselinama, na sastav masnih kiselina glicerofosfolipida mozga i jetre;;štakora. Poseban je interes usmjeren na stereokemijsku raspodjelu masnih kiselina vezanih na;;sn-1 i sn-2 položaj. Ž...

Full description

Permalink: http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000716761
Matična publikacija: Food technology and biotechnology
46 (2008), 3 ; str. 278-285
Glavni autor: Delaš, Ivančica (-)
Ostali autori: Popović, Milivoj, biokemičar (-), Petrović, Tomislav, liječnik, Delaš, Frane, Ivanković, Davor, liječnik
Vrsta građe: Članak
Jezik: eng
Predmet:
Online pristup: Food technology and biotechnology