Changes in the prefermentation static washing regime of Kalamata olives affect the fermentation profile

Sažetak:Tradicionalne metode obrade crnih maslina obuhvaćaju niz postupaka namakanja prije;;fermentacije. U ovom je radu istražen utjecaj takve prethodne obrade na spontanu;;fermentaciju maslina Kalamata. Utvrđeno je da je njihovim namakanjem uklonjena značajna;;količina i organskih spojeva ugljika...

Full description

Permalink: http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000716863/Details
Matična publikacija: Food technology and biotechnology
46 (2008), 3 ; str. 341-345
Glavni autor: Menz, Garry (-)
Ostali autori: Bradbury, Mark (-), Vriesekoop, Frank
Vrsta građe: Članak
Jezik: eng
Predmet:
Online pristup: Food technology and biotechnology
LEADER 01981caa a2200301 ir4500
001 NSK01000716863
003 HR-ZaNSK
005 20120910115729.0
007 ta
008 091021s2008 ci ||| ||eng
035 |9 (HR-ZaNSK)719434 
035 |a (HR-ZaNSK)000716863 
040 |a HR-ZaNSK  |b hrv  |c HR-ZaNSK  |e ppiak 
041 0 |a eng  |b hrv 
042 |a croatica 
080 |a 664  |2 MRF 1998. 
100 1 |a Menz, Garry 
245 1 0 |a Changes in the prefermentation static washing regime of Kalamata olives affect the fermentation profile /  |c Garry Menz, Mark Bradbury and Frank Vriesekoop. 
300 |b Ilustr. 
504 |a Bibliografija: 22 jed 
520 8 |a Sažetak:Tradicionalne metode obrade crnih maslina obuhvaćaju niz postupaka namakanja prije;;fermentacije. U ovom je radu istražen utjecaj takve prethodne obrade na spontanu;;fermentaciju maslina Kalamata. Utvrđeno je da je njihovim namakanjem uklonjena značajna;;količina i organskih spojeva ugljika i fenolnih spojeva. Najviše ih je pronađeno u vodi nakon;;četiri namakanja, a daljnjim namakanjem nije se povećala količina ispranih tvari.;;Mikrobiološkom analizom vode nakon namakanja utvrđen je veliki broj bakterija (uključujući;;i mliječno-kisele bakterije) i kvasaca. Ponovljenim namakanjem uklonjeni su inhibitorni;;fenolni spojevi, što dovodi do smanjenja lag faze i porasta specifične brzine rasta kvasaca i;;mliječno-kiselih bakterija tijekom naknadne spontane fermentacije maslina. Međutim, nakon;;13 uzastopnih namakanja pojačao se rast plijesni što uzrokuju kvarenje tijekom fermentacije 
653 0 |a Kalamata maslina  |a Fermentacija  |a Fenolni spojevi  |a Kvasac  |a Mliječna kiselina 
700 1 |a Bradbury, Mark 
700 1 |a Vriesekoop, Frank 
773 0 |t Food technology and biotechnology  |x 1330-9862  |g 46 (2008), 3 ; str. 341-345  |w nsk.(HR-ZaNSK)000174173 
981 |b B09/08  |p CRO 
998 |a luko091021  |c vol2o120910 
856 4 2 |u http://www.ftb.com.hr/  |y Food technology and biotechnology