Changes in the prefermentation static washing regime of Kalamata olives affect the fermentation profile
Sažetak:Tradicionalne metode obrade crnih maslina obuhvaćaju niz postupaka namakanja prije;;fermentacije. U ovom je radu istražen utjecaj takve prethodne obrade na spontanu;;fermentaciju maslina Kalamata. Utvrđeno je da je njihovim namakanjem uklonjena značajna;;količina i organskih spojeva ugljika...
Permalink: | http://skupni.nsk.hr/Record/nsk.NSK01000716863/Details |
---|---|
Matična publikacija: |
Food technology and biotechnology 46 (2008), 3 ; str. 341-345 |
Glavni autor: | Menz, Garry (-) |
Ostali autori: | Bradbury, Mark (-), Vriesekoop, Frank |
Vrsta građe: | Članak |
Jezik: | eng |
Predmet: | |
Online pristup: |
Food technology and biotechnology |
LEADER | 01981caa a2200301 ir4500 | ||
---|---|---|---|
001 | NSK01000716863 | ||
003 | HR-ZaNSK | ||
005 | 20120910115729.0 | ||
007 | ta | ||
008 | 091021s2008 ci ||| ||eng | ||
035 | |9 (HR-ZaNSK)719434 | ||
035 | |a (HR-ZaNSK)000716863 | ||
040 | |a HR-ZaNSK |b hrv |c HR-ZaNSK |e ppiak | ||
041 | 0 | |a eng |b hrv | |
042 | |a croatica | ||
080 | |a 664 |2 MRF 1998. | ||
100 | 1 | |a Menz, Garry | |
245 | 1 | 0 | |a Changes in the prefermentation static washing regime of Kalamata olives affect the fermentation profile / |c Garry Menz, Mark Bradbury and Frank Vriesekoop. |
300 | |b Ilustr. | ||
504 | |a Bibliografija: 22 jed | ||
520 | 8 | |a Sažetak:Tradicionalne metode obrade crnih maslina obuhvaćaju niz postupaka namakanja prije;;fermentacije. U ovom je radu istražen utjecaj takve prethodne obrade na spontanu;;fermentaciju maslina Kalamata. Utvrđeno je da je njihovim namakanjem uklonjena značajna;;količina i organskih spojeva ugljika i fenolnih spojeva. Najviše ih je pronađeno u vodi nakon;;četiri namakanja, a daljnjim namakanjem nije se povećala količina ispranih tvari.;;Mikrobiološkom analizom vode nakon namakanja utvrđen je veliki broj bakterija (uključujući;;i mliječno-kisele bakterije) i kvasaca. Ponovljenim namakanjem uklonjeni su inhibitorni;;fenolni spojevi, što dovodi do smanjenja lag faze i porasta specifične brzine rasta kvasaca i;;mliječno-kiselih bakterija tijekom naknadne spontane fermentacije maslina. Međutim, nakon;;13 uzastopnih namakanja pojačao se rast plijesni što uzrokuju kvarenje tijekom fermentacije | |
653 | 0 | |a Kalamata maslina |a Fermentacija |a Fenolni spojevi |a Kvasac |a Mliječna kiselina | |
700 | 1 | |a Bradbury, Mark | |
700 | 1 | |a Vriesekoop, Frank | |
773 | 0 | |t Food technology and biotechnology |x 1330-9862 |g 46 (2008), 3 ; str. 341-345 |w nsk.(HR-ZaNSK)000174173 | |
981 | |b B09/08 |p CRO | ||
998 | |a luko091021 |c vol2o120910 | ||
856 | 4 | 2 | |u http://www.ftb.com.hr/ |y Food technology and biotechnology |